Espressomaskin

Espressomaskin

Espressobryggare är ganska populära bland de som älskar varmt och doftande kaffe. Populariteten beror bland annat på att de har ett enkelt underhåll, en tidlös design, god kvalitet på kaffet och en tillgänglighet för ett brett spektrum av konsumenter.

Bruksanvisning

Espressobryggare har en väldigt enkel design och det krävs inte mycket ansträngning för att göra kaffe. Maskinen fungerar på följande sätt:

 1. Häll vatten i kokaren.
 2. Det malda kaffet stoppas i en speciell tratt och pressas samman något med en mortel
 3. Tratten placeras på infusionshuvudet.
 4. Kaffemaskinen slås på och processen efter detta är automatisk.
 5. Ångan som produceras kommer in i hållaren och tränger genom kaffe-tabletten.
 6. Drycken börjar gradvis fylla koppen.
 7. Den använda tabletten ska avlägsnas och tratten ska tvättas. Om detta görs säkerställer man att kaffe-smaken alltid är fräsch.

Alla Carob-modeller, med nåt undantag, kräver att man själv ställer in tiden för beredning av drycken.

Fördelarna med carob-bryggare

De har en enkel konstruktion och ett lågt pris, men även ett antal andra fördelar. Användarna har bland annat hyllat denna bryggare för följande:

 • Drycken blir välsmakande och får en rik arom
 • Det finns ingen anledning att ständigt byta filter
 • Det går lika snabbt som att brygga espresso
 • Du kan göra kaffe med skum eller cappuccino (du måste köpa cappuccino)

Köpare lockas särskilt mycket av det faktum att de inte behöver spendera en evighet för att förbereda en kopp kaffe på morgonen, dessutom kan du få flera portioner kaffe i taget.

Nackdelar med bryggaren

Carob-bryggaren är visserligen väldigt kostnadsmässigt gynnsam jämfört med vissa andra bryggare, dock kan smaken och aromen få ett visst överpris. Vissa anser även att systemservicen är lite för komplicerad. Men du kan köpa en modell som har ett automatiskt rengöringssystem, tyvärr kostar den modellen betydligt mer.

Hur man gör ett val

Espressobryggare skiljer sig inte bara åt när det gäller design och pris. I princip alla populära pump-modeller är olika. Men principen är alltid densamma - häll kaffe i tratten, vatten i behållaren och sen passerar vattnet genom det malda kaffet under ångtryck. Resultatet är en läcker och doftrik dryck. Betygsättningen av de bästa modellerna kommer att hjälpa dig att orientera dig och välja den lämpligaste espressobryggaren för din familj.