5 metoder för att brygga naturligt malt kaffe i en kopp

. 3 min read

Om du inte har en kaffemaskin, turkar eller till och med en fransk press till hands är detta inte en anledning att överge naturligt kaffe till förmån för snabbkaffe. Läckert kaffe kan bryggas direkt i en kopp, och för detta behöver du inte alltid kokande vatten.

Under XVIII-talet älskade Europa redan kaffe, men hade inte den minsta vördnad för Turken. Gourmeter från början försökte undvika att koka under beredningen av drinken. Redan före uppfinningen av kaffebryggare var en metod populär där malkorn hälldes i en kaffekanna, hällde dem med varmt vatten och insisterade. Så att de malta kornen inte föll i drinken placerades malet kaffe i en linnepåse - en analog av den aktuella papperspåsen.

Men på 1800-talet fanns det så många kaffebryggare av olika mönster att det gamla sättet att brygga kaffe nästan glömdes bort. Men professionella kaffeprövare, trots moderna trender, föredrog emellertid alltid att brygga en drink på det gammaldags sättet - precis i koppen: det är så alla smakfördelar och nackdelar med korn manifesteras bäst.

Mode för att brygga markbönor i en kopp återvände på 90-talet av XX-talet, då konsumenterna redan hade trött på snabbkaffe, men på grund av brist på tid kunde de inte alltid använda en kaffebryggare.

Förberedelse för att brygga kaffe i en kopp

Alla metoder för att brygga naturligt kaffe i en kopp är liknande: markkorn hälls i ett kärl, de hälls med vatten och insisterade. Beroende på metod kan vattnet vara både varmt och kallt. I alla fall är det oönskat att använda klorerat eller kokt vatten: det kommer att förstöra drinkens smak.

Vatten för kaffe ska vara mjukt: flaskor, vår eller väl. Den föredragna mineraliseringsgraden är 150 mg / l, men detta är inte viktigt: det viktigaste är att det ligger i intervallet 75 till 250 mg / l.

Smaken på kaffe är mycket beroende av vattnets kvalitet.

Om ett recept behöver varmt vatten bör det bringas till "vit nyckel" -läge, det vill säga värmas tills de första bubblorna dyker upp, och vattenkokaren börjar ljuda. Den optimala temperaturen är från +92 till +96 ° C. Om denna temperatur kyls vattnet 1-2 minuter efter att du har stängt av vattenkokaren.

Det är bättre att göra kaffe i en tjockväggig kopp: keramik eller lergods. För att få en portion på 80–110 ml, ska koppens volym vara minst 120–150 ml, annars förflyttar det svullna tjockt vattnet.

Innan du koppar kaffe i en kopp, måste du värma det upp genom att skölja med kokande vatten: då svalnar drinken långsammare.

Valet av kaffe och slipa bönor

Kaffeälskare från gamla skolan hävdar att riktigt kaffe bör göras uteslutande av nymalda bönor. På vissa sätt har de rätt, men i praktiken är det svårt att använda en kaffekvarn på kontoret eller hemma på morgonen. Det spelar ingen roll: det finns många märken av malt kaffe till försäljning. Det är viktigt att varje gång du förbereder drinken stänga förpackningen så att aromen inte försvinner. Ett paket malt kaffe används företrädesvis inom 2 veckor.

Vanligtvis är malet kaffe för bryggning av kaffe i en kopp märkt i enlighet därmed. Om inte är det bättre att välja fint eller medelstort kaffe. Om kornen är malda för grova - kommer kornen att dyka upp, måste de fångas med en sked. Kaffe, slipat i damm, är för alla: de minsta partiklarna bildar en suspension.

Om du vill skämma bort dig med en ovanlig smak kan du köpa malt kaffe i en specialaffär eller i ett kafé där bönorna mals direkt före försäljningen på begäran av köparen.

När man brygger i en kopp manifesteras väl monosorts smak:

  • fruktnyanser (vinbär, katrinplommon) är typiska för Etiopien och Jemen Arabica;
  • Brasiliansk arabica - mjuk, med måttlig surhet;
  • i alpina sydamerikanska arabica känns citrus- och chokladnoter;
  • Kenyanska och indiska Arabica (Plantation A) har en chokladsmak.

När du köper malt kaffe i förpackningar måste du vara uppmärksam på innehållet i robusta: det är bättre om det inte är det. Att brygga i en kopp håller länge, varför kaffe, även från ren Arabica, är tillräckligt starkt. Robusta ger inte bara drinken en extra styrka utan gör också smaken bitterare. Om en espressoblandning används för bryggning i en kopp, bör innehållet i robusta inte överstiga 10-15%.

Koppbryggningsmetoder

Malt kaffe mäts med en sked. I en tesked (utan bild) placeras 3 g finmalt kaffe, med en bild - 5-6 g.

Det finns fem grundläggande bryggningsmetoder:

  • brasilianska;
  • polera;
  • kuban;
  • i mikrovågsugn;
  • kall (kall byxa).

Kaffe bryggt i en kopp kan blandas med mjölk, sirap, garnerad med grädde.

Brasilianskt sätt

Så professionella provsmakare gör kaffe. Vi behöver grovt kaffe (som för en fransk press).

I en varm kopp, lägg malet kaffe och häll varmt vatten. Ungefärlig dos: 8–9 g markkorn per 100 ml vatten. Infusionen varar 4-5 minuter.

Under denna tid flyter stora partiklar till ytan och bildar en "skorpa", vilket förhindrar kylning av vätskan. Innan du dricker kaffe måste du använda en sked för att ta bort "skalet" från koppen.