Effekten av kaffe på människors hälsa

Effekten av kaffe på människors hälsa

. 3 min read

Positiva aspekter av kaffe

Kaffe kan inte tillskrivas en tydligt skadlig och hälsosam dryck. Varje person måste självständigt bestämma effekten av kaffe på kroppen och dra slutsatser om sina egna predispositioner, tillstånd och välbefinnande.

För det första påskyndar kaffe betydligt metabolism, därför energiproduktion. För alla som vill gå ner i vikt kan kaffe därför vara ett av verktygen för att uppnå målet.

Kaffe påverkar också hjärnans centrum, som är ansvarig för andningsorganens funktion: på grund av dess effekt är det lättare att expandera lungblåsorna under andningen. Det vill säga, kaffe kan indikeras till astmatiker för att lindra andningsproblem. En annan extremt användbar aspekt av verkan av en doftande dryck är en betydande minskning av risken för att tjäna diabetes eller levercancer.

Dessutom innehåller kaffebönor en enorm mängd mikroelement, antioxidanter och mineraler utan vilka den normala funktionen av människokroppen hindras. Bland dem finns så viktiga beståndsdelar som magnesium, kalium, mangan och järn. Antioxidanter skyddar mot de skadliga effekterna av miljöfaktorer. Och även en kopp förfriskande dryck hjälper processen att förstå information, förvärrar sinnen som lukt känsel, hörsel och syn.

De negativa sidorna av kaffe

Det finns också negativa aspekter: innehållet av koffein, som är en alkaloid, i doftande korn är cirka 1500 mg / l, och dess regelbundna användning i en dos av 1000 mg per dag är beroendeframkallande lik alkohol- eller drogberoende. Med den systematiska användningen av kaffe någon gång kommer det att vara svårt att vägra.

Dessutom orsakar en drink av livlighet utbyggnaden av blodkärlen och stimulerar hjärnans arbete. Risken för hjärtattack med måttlig konsumtion reduceras avsevärt, vilket fördriver myten om att kaffe "planterar" hjärtat.

Men överdriven konsumtion av kaffe påverkar inte bara hjärtmuskelns arbete, utan också på kroppens allmänna tillstånd: sömnlöshet, ökad hjärtfrekvens, ökad irritabilitet - detta är några av konsekvenserna av kaffemissbruk. Detta inkluderar också allmän spänning och nervositet, uppkomsten av ångest, huvudvärk och yrsel. Sådana konsekvenser kommer dock att visas om du dricker för mycket dryck.

Betydande skador på kaffe kan orsaka personer som lider av magsjukdomar (gastrit, magsår, kolit), eftersom det stimulerar ökad utsöndring av magsaft.

Det rekommenderas också att begränsa konsumtionen av kaffe till rökare, eftersom kaffe i kombination med nikotin ökar risken för högt blodtryck.

Photoshop designs for influencers > https://creativemarket.com/NordWood
Positiva aspekter av kaffe

Av de användbara punkterna kan en minskning av sannolikheten för att utveckla karies med måttlig konsumtion noteras, men kaffe bidrar till en förändring i tändernas färg och deras mörkare.

Den diuretiska effekten av kaffe på kroppen är också känd, så kaffeälskare rekommenderas att dricka mer vatten eller annan vätska för att kompensera för dess förlust.

De flesta människor märker inte en ökning av blodtrycket med konstant användning av kaffe, men hos individer kan en ihållande ökning observeras. Inget samband hittades också mellan utvecklingen av koronar hjärtsjukdom och kaffe.

Av minusen noteras att ofiltrerat kaffe kan framkalla en ökning av kolesterol i blodet.

Det finns också en effekt på det centrala nervsystemet i två faser: akut och kronisk. Detta är en kortvarig ökning av uppmärksamhet, koncentration och humör, vilket förbättrar arbetskrafts produktiviteten och minnet.

Effekten av koffein har en positiv effekt på huvudvärk i samband med migrän och kan öka effekten av smärtstillande medel. Det minskar också muskelsmärta i idrott. Dessutom minskar koffein avsevärt riskerna för att utveckla Alzheimers och Parkinsons sjukdomar.

Studier har också visat en minskad risk för cancer: oral- och svalgcancer, bröstcancer med 20% och prostatacancer med 30%.

En annan negativ aspekt av effekten av en stark drink på människokroppen är en gradvis minskning av bentätheten, eftersom kaffe hjälper till att tvätta ut kalcium, vilket kan leda till sprickor.