Mokabryggare: hur det fungerar

Mokabryggare: hur det fungerar

. 2 min read

Vissa modeller liknar en vattenkokare i form. En mängd olika material kan väljas för att tillverka fallet. Det kan vara aluminium, keramik eller stål. Enheten består av två delar - i den första är det nödvändigt att hälla vatten, och i det andra kommer det redan vara beredd dryck. En obligatorisk komponent är ett filter som förhindrar malt kaffe från att tränga in i den beredda vätskan.

Därför är funktionen och verkningsmekanismen för en gejserbaserad kaffemaskin mycket enkel. I den första delen måste du hälla vatten, som gradvis värms upp. Ångan visas, trycket ökar gradvis och det skjuter upp vatten.

Finns det några svårigheter att ta hand om gejser kaffemaskinen?

Geyser kaffemaskiner är mycket enkla att rengöra, men vissa delar är mycket sårbara. I synnerhet är det ett filter och packning. Det rekommenderas att regelbundet byta ut dem. Således kan du bibehålla utmärkt kaffekvalitet och skydda maskinen själv från överhettning. Om filtret är för igensatt kan vattnet helt enkelt inte passera genom det.

Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på att kontrollera ventilen, som måste vara ordentligt fixerad. Annars kan kaffebryggaren bara explodera. Det är nödvändigt att tvätta kaffebryggaren regelbundet för att rengöra plack från kaffeoljor, som gradvis bildas efter flera kaffe preparat. Det är riktigt att sådan förorening inte påverkar dryckens smak.

Vilka kafferegler bör du följa?

Experter säger att även nybörjare kan göra en välsmakande drink. För att göra detta måste du bara hålla fast vid sekvensen av deras handlingar. I det första steget kommer det att vara nödvändigt att fylla den första delen med vatten, vars nivå inte bör vara högre än säkerhetsventilen. Sedan fylls tratten med malt kaffe - mängden ska motsvara kaffemaskinens storlek. Det viktigaste är att filtret är helt fyllt.

Ett idealiskt alternativ för den här typen av kaffemaskiner är medel grön korn. Sedan måste du ansluta de två delarna av kaffebryggaren och enheten kan säkert anslutas eller läggas på kaminen. När drinken är klar kommer en karakteristisk vässning att visas. För tillfället kan du säkert ta bort det, om du överexponerar, kan en bitterhet som inte är särskilt trevlig att smaka uppstå.

Bialetti kaffebryggare