Kapselmaskin

Kapselmaskin

De flesta av oss har knappt tillräckligt med tid för dusch och pending till jobbet, än mindre med omständliga manuella kaffebryggare. Men där kan kapsel-bryggare vara en stor hjälp; Du får din morgondos snabbare och utan nån större ansträngning.

De som älskar malda bönor kan se det som fusk, men det är inget snack om att det finns många fördelar med kapslarna. Allt du behöver göra är att sätta in en kapsel, trycka på en knapp och slutligen avnjuta en idealisk kopp kaffe på några sekunder.

Kaffekapslar är ett populärt engångs-alternativ till andra engångsprodukter. Kapslarna kan användas på flera olika sätt. Du kan använda dem i en maskin som utformats särskilt för kapslar, eller i en annan typ av kaffebryggare. Kapslarna kan även användas utan en maskin!

Kapselmaskin

Hur man använder en kapselmaskin

 1. Fyll vattenbehållaren. Ta en mätkopp och häll tillräckligt med vatten i maskinens behållare så att det når punkten "Max fyllning." Använd endast kallt, rent vatten. Om du vill kan du använda filtrerat eller destillerat vatten.
 2. Ta bort kapsel-enheten från förpackningen. För att bibehålla fräschheten, är kaffekapslar vanligtvis förpackade individuellt. Se till att ta bort kapseln från förpackningen utan att skada
  den. För att göra detta, riv längs den perforerade linjen av förpackningen för att ta bort den.
 3. Sätt in kapseln i din kaffebryggare. På vissa maskiner kan du behöva trycka på en knapp för att öppna facket för insättning. Placera sedan kapsel-enheten försiktigt i maskinen. Kapseln ska enkelt glida in i behållaren. När den är inne ska du stänga behållaren.
 4. Justera maskinens inställningar. Beroende på vilken kaffestyrka du vill ha, måste du ställa in din maskin. Om du inte justerar dina inställningar kommer din maskin sannolikt att brygga
  dig en kopp mellanstarkt kaffe.
 5. Brygg kaffet. När du har justerat dina inställningar trycker du på "Brygg" eller "Start"- knappen på din kapsel-maskin. Efter att du har startat maskinen, kommer den att släppa in varmvatten i kaffekapseln och successivt fylla din kopp.

Det finns nackdelar:

 1. En kopp gjord på en kapsel är ungefär dubbelt så dyr som en kopp gjord på malet kaffe i en espressomaskin
 2. Förmalt kaffe är mindre fräscht och kan ha mindre arom och smak än nymalet kaffe. Du kan kanske skapa dina egna kapslar från färskt kaffe, men detta känns rätt så meningslöst.